Kurou 
Kluba biedrs

Atbildes: 3516 |
Atbilde saņemta: 03.10.2019 23:10 Tēma: testēju ASX 2019 |
|
|
Jau labu laiku cenšos notestēt katru jauno Mitsubishi auto modeli. Ir testēti Outlander trešā paaudze un sekojošie feislifti, mazauto Space Star (Mirage), elektriskais iMiev (ar stūri labajā pusē), Outlander PHEV, ASX pirmā paaudze, Pajero IV, L200 piektā paaudze un Eclipse Cross. Un centīšos šo tradīciju arī turpināt.
Ir iznākuši 2 svaigi modeļi: L200 piektās paaudzes feislifts un ASX ar ceturto feisliftu. Pateicoties Skandi motors Mitsubishi auto tirdzniecības pārstāvim Dmitrijam Zolotuhinam, tiku pie jaunā ASX auto testa uz veselu vakaru līdz nākošās dienas rītam. Par šo auto arī būs atskaite.
Testam man tika pilnākā aprīkojuma versija ar nosaukumu Instyle.
Izrādās, ka es neesmu baigi advancētais jaunajās tehnikās, tādēļ jau pirmajās minūtēs nedaudz sačakarējos meistarībā. Mūsdienu jaunās mašīnas tiek iedarbinātas, ja ir izspiesta bremze automātiem vai sajūgs manuālajiem. Par to, lielajā braukšanas gaidu sajūsmā, biju aizmirsis un vairākas reizes saspaidīju palaišanas pogu (KOS) gan ar neizspiestu pedāli, gan vēl viskautkā. Rezultātā mašīna iedarbojās, bet uz ekrāna leca ārā uzraksti, ka vajadzīgs servisa pakalpojums vairākām mašīnas funkcijām. Es, kas pieradis pie ‘’Chek Engine’’ lampiņas, kuru neredzu degot, miera vējos laižu ielās. Bet... autiņam maksimāli 2tk apgriezieni un uzvedās, kā tizla sēne. Sapratu, ka autiņš brauc avārijas režīmā, tādēļ dodos atpakaļ uz saņemšanas vietu. Izrādījās, ka man vienkārši vajadzēja mašīnu noslāpēt un pa jaunu pielaist. Kad tas tika izdarīts, nekas nekur vairs nemirgoja un autiņš uzvedās, kā pienākās. Nu viss, dodos ielās.
No Skandi Motors startēju darba dienas nobeigumā, tas nozīmē, ka ja vēlējos tikt no Pārdaugavas uz Teiku, tad jāsēž korķos. Ko arī cītīgi darīju. Un biju apmierināts, ka testa mašīnai nebija manuālā kārba. Jo bīdīšanās ik pa pāris metriem tomēr ir ērtāka ar automātu. Zinu, ka ekologi mani neatbalsta, bet uzreiz deaktivizēju Start&Stop funkciju. Viņa mani kaitina.
Tehniskos datus šeit necentīšos baigi rakstīt, vairāk stāstīšu par sajūtām.
Motors jaunajam ASX ir 2.0 benzīns (150zs) ar CVT. Manā skatījumā motors ir pietiekoši dinamisks un jaudīgs, lai būtu žirgts pilsētas ielās un pārliecinošs uz šosejas, īpaši kad ir jāapdzen kāds lēnāk braucošais ierobežotā ceļa posmā. Vienīgi nedaudz jāpierod, ka lai dabūtu paātrinājumu, ir jāspiež pedālis vairāk, nekā es to daru ikdienā ar savu auto. Bet pie tā diezgan ātri pierod.
Man ļoti patīk LED lukturu efekts. Ar tām gaismām tiešām redz kas notiek visriņķī!
Stūre regulējās divās plaknēs, tādēļ ērti iekārtoties nebija problēmu. Blakussēdētāja arī ļoti atzinīgi novērtēja savas sēdvietas ērtumu. Par ērtībām aizmugurē sēdošajiem grūti spriest, mums tādu nebija. Un šķiet, ka šā izmēra auto nav baigi domāts tālus ceļus braukt ar piebāztu salonu.
Apdares kvalitātei un pārējiem piekasīšanās objektiem ko pēta citi auto apskatnieki, es parasti nepievēršu uzmanību. Varu tikai pateikt, ka manu uzmanību pievērsa divi mīnusi, no kuriem viens ir labojams, otrs nav. Labojamais ir skaņas izolācija. Šķiet, ka tāda vispār nav. Nemaz. Nelabojams ir tas, ko redzi salona atpakaļskata spogulī. Gandrīz neko. Aizmugurējās stoikas ir platas un redzamais logā ir maz. Bet to visu lieliski kompensē sānu spoguļi. Tajos tiešām redz visu. Tur inženieri (vai dizaineri?) ir smalki piestrādājuši. Viņi ir izcili.
Man ir svarīgi cik labi es braucot jūtos pie stūres un cik ērti man ir pārvaldīt vajadzīgos kloķus un pogas. Tās ātruma pārslēgšanas lāpstiņas es vienkārši neliktu, jo neredzu tām vajadzības. Pliks vipendrons, jo nevienu nezinu, kurš ikdienā ar viņām darbotos. Pārējais viss ir izdomāts un ērts.
Tiem, kas iesmej par ‘’antīkajām’’ sēdekļa apsildes pogām, varat turpināt iesmiet. Viņas ir šeit, tikai man mazliet nepierastā vietā. Kādēļ tās pogas ir vēl joprojām mehāniskas šeit neapspriedīšu, bet, cik zināt, tad japāņi nav idioti un viņiem ir savs funktieris par šo jautājumu.
Degvielas patēriņš (pēc mašīnas datiem) ar manu braukšanas stilu sanāca 9,5l pilsētā un 7,7l pa šoseju. Kas ir jādara, lai dabūtu to, kas ir rakstīts tehniskajā specifikācijā – nezinu.
Apkopojot šo visu par jauno ASX, varu teikt tā: normāls autiņš ikdienai. Salīdzinoši cena nav liela, stilīgs izskats un tehniski drošs.
Ja kaut kas interesē, tad droši jautājiet. _________________ vēsture:
1,2 Colt '82 - pārdots;
1,3 Colt '89 - pārdots;
2,0 Galant '88 - iznīcināts;
1,5 Colt '89 - pārdots;
2,4 GDI Galant '99 - pārdots;
2,0T Outlander '05 - pārdots;
Eclipse Cross '20 - kaifoju
|
|